Pire İlaçlama; Pireler kan emen böceklerdendir. Pirelerin 8 farklı türü bulunmaktadır. Pireler vücutlarının yassı ve ince olmasından dolayı çok rahat tüy ve kürk içinde hareket ederler. Pireler yaşam yerlerinde kana ihtiyaç duyduklarından çok fazla seçici davranmazlar. Ergin pireleri çok rahat gözle görebiliriz. Lakin yavruları çok hareketli ve küçük olduklarından uzman kişiler tarafından çeşitli deneme gözlemleme methodları kullanılarak ancak tespit edilebilirler. Yetişkin bir pire 1-2,5 mm boyunda olur.
Ağızları çok keskindir ve kan emmeleri çok önemlidir. Pireler yaşam alanlarında dışkı bırakabilirler.
Bir dişi pire yumurtalarını konakçıkların üzerine bırakırlar. İlerleyen zamanlarda yumurtaları düşerek 10-15 gün içerisinde yumurtadan çıkarlar. Bu çıkan larvalar genellikle karanlık ve loş ortamları tercih ederler. Yaklaşık 15 günde larvalar pupa dönemine girerler.
Bu evrede ilaçlamalara çok dayanıklı olurlar. Pupa döneminden 15-20 gün sonra da, ergin pire olarak ortamda çok hızlı ve hareketli olarak yiyecek ararlar ve çok saldırgan bir biçimde konakçıklara saldırırlar. Pireler kanla beslendikleri için salgın hastalık taşıyabilirler. Tifo gibi hastalıkları taşıdıkları görülmüştür. Pire ile mücadele de, zamanlama ve ilaçlama tekrarı çok önemlidir. Çok fazla eşya olan alanlarda ilaçlama tekrarı gerekebilir. Çok hızlı olduklarından saklanma ve ilaçlama sırasında çatlaklara girerek yaşama şansı bulabilirler. İlaçlama yöntemlerini ise sahada biyosidal ürün uygulama sertifikasına sahip yetkili personellerimiz alanlar belirlerler. Genellikle pülverizatör ve ULV soğuk sisleme yöntemlerini kullanarak pire mücadelesini Nano İlaçlama olarak yapmaktayız.
NANO İlaçlama ailesi olarak sizleri de mutlu müşterilerimiz arasında görmek isteriz.
En uygun fiyatlarla en güvenilir ev ilaçlama hizmeti!
Sektörümüzün en donanımlı ve eğitimli ilaçlama kadrosu ile çalışıyoruz!
NANO İlaçlama bünyesinde çalışan ilaçlama teknisyenlerimiz Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ürün uygulama ve ilaçlama sertifikası sahibidir.